2007. december 1., szombat

Almás-túrós torta

Almás-túrós torta

Hozzávalók:

4 tojás
12 dkg cukor
50 dkg túró
7 dkg étkezési keményítő
30 dkg tisztított, szeletelt alma
1 citrom, s annak reszelt héja

Elkészítés:

A tojások sárgáit a cukor felével habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levével és reszelt héjával ízesített túrót, majd az étkezési keményítőt, és jól eldolgozzuk.

A tojások fehérjét habosra verjük, a cukor másik felével kemény habot készítünk belőle, s óvatosan a túróhoz kavarjuk.

A túró felét kikent, lisztezett tortaformába öntjük, az almát a tetejére rakosgatjuk, s ráöntjük a maradék túrót.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük ki, kb. 75 perc alatt.

A sütés félideje után tegyünk a tetejére alufóliát.

Miután kisült, a formában hűtsük ki.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: