2007. november 24., szombat

Túrótorta gyümölccsel

A lányom, Kriszta készítette anyák napjára, amikor kezdett megismerkedni, és egyben barátkozni is a sütés-főzés rejtelmeivel. Ez volt az első díszes tortája, amely nem csak díszes, hanem nagyon finom is lett!

Túrótorta gyümölccsel

Hozzávalók:


1 db 6 tojásos piskóta


Krém:

20 dkg Ráma margarin
4 db tojássárgája
25 dkg túró,

25 dkg cukor
kb. 8 dkg vaníliás porcukor
5 g zselatin

bármilyen gyümölcs, vagy befőtt


Elkészítés:

A piskótát 3 lapra vágjuk.

A krémhez a margarint egy csipet sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáit, végül az áttört túrót is.

Kevés vízben lassú tűzön feloldjuk a zselatint (nem túl melegre), 2-3 kanál krémmel elkeverve adjuk a többi anyaghoz, s szépen eldolgozzuk.

A piskótát megtöltjük, a krém alá tegyünk egy sor gyümölcsöt, a torta tetejét jó vastagon szórjuk meg vaníliás cukorral, másnapig hűtsük le. A cukor így finom ropogós lesz.

A tortát gyümölccsel, tejszínnel díszítsük, oldalát csokireszelékkel, vagy akár darált dióval is lehet díszíteni.

Nincsenek megjegyzések: