2007. november 26., hétfő

Répatorta

Répatorta

Hozzávalók:

2 bögre liszt / 1 bögre 2.5 dl-nek felel meg
2 teáskanál sütőpor
1 bögre cukor
2 kávéskanál fahéj
1 csipetnyi só
1/2 bögre durvára vágott dió
1 csomag vaníliás cukor / vagy 2 evőkanál vanília aroma
3/4 bögre olvasztott vaj
2 bögre reszelt sárgarépa
4 tojás

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, előbb a szárazakat, aztán adjuk hozzá a folyékony állagúakat, és a répát.

Sütőpapírral bélelt formában, előmelegített sütőben, 180 °C fokon kb. 50-60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

A cukormázzal vonjuk be addig, míg forró a tészta.

Tejszínes bevonattal is készíthetjük, és marcipánfigurákkal díszíthetjük.

2 megjegyzés:

MFKata írta...

Szia!

Nagyon régóta csinálgatok tortákat az oldaladról és ezer hála értük. Saját blogomban majd teszek fel képet is róluk(természetesen feltüntetem a linkedet, hogy a recept tőled van)

Nos húsvétkor megcsináltam ezt a fini répatortát. Hatalmas sikere lett (ennek is).

Viszont szerintem elírás lehet a két evőkanál fahéj. Mert én csak két kávéskanállal tettem bele és úgy is fini lett. :-)

Receptgyűjtő írta...

Szia Kata!
örülök, hogy sikeresen használod a recepteket!
Köszönöm, hogy szóltál, kijavítottam az elírást!
További sikeres sütögetést kívánok: Marica
Meg fogom nézni, miket sütöttél..! :-)