
Ír tejszínkrémes torta
Hozzávalók:
26 dkg liszt
7 tojás
25 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál neszkávé
2 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
Krém:
25 dkg porcukor
2 evőkanál tejszín krémlikőr
1 evőkanál neszkávé
3 evőkanál olvasztott vaj
Elkészítés:
Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, a habot óvatosan a tésztába forgatjuk.
A tésztát kikent koszorú tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben,
A süteményt rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez a likőrben feloldjuk a neszkávét, majd kikeverjük a cukorral, végül az olvasztott vajjal, s torta tetejére kenjük.
Forrás: Meglepetés magazin
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése