2007. november 26., hétfő

Ír tejszínkrémes torta


Ír tejszínkrémes torta


Hozzávalók:


26 dkg liszt
7 tojás
25 dkg cukor

1,2 dl olaj
10 dkg étcsokoládé

0,8 dl tejszín krémlikőr
2 evőkanál neszkávé

0,8 dl víz
2 teáskanál sütőpor
csipetnyi só

Krém:

25 dkg porcukor
2 evőkanál tejszín krémlikőr
1 evőkanál neszkávé
3 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés:

A darabokra tört csokoládéhoz adjuk az olajat, a vizet, a neszkávét és a likőrt, s állandóan kevergetve összeolvasztjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindegyikkel jól kikeverjük, s ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókat.

Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, a habot óvatosan a tésztába forgatjuk.

A tésztát kikent koszorú tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 °C fokon 30-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A süteményt rácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez a likőrben feloldjuk a neszkávét, majd kikeverjük a cukorral, végül az olvasztott vajjal, s torta tetejére kenjük.

Forrás: Meglepetés magazin

Nincsenek megjegyzések: