
Narancskrém torta
Hozzávalók:
1 db 6 tojásos kerek piskótalap
Krém:
3 db nagyobb narancs
3 egész tojás
15 dkg porcukor
1 dl édes fehér bor
15 dkg Ráma margarin
2 dl tejszín
csipetnyi só
1 teáskanál liszt
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a bort, s kis lángon, kevergetve, forrpontig sűrűre főzzük. Belekeverjük egy narancs reszelt héját és a margarint, s kihűtjük.
Habosra keverjük a krémet, hozzáadjuk 2 narancs apró darabokra vágott húsát, s a tejszín keményre vert habját. A piskótát három lapra szeljük, és megtöltjük a krémmel.
A krémből félreteszünk a bevonáshoz.
Tetejét bevonjuk, a harmadik narancsot díszítésre használjuk, s ha van egy kis málnánk, vagy más piros gyümölcsünk, pl. meggy, még változatosabbá tesszük vele.
2 megjegyzés:
nagyon fincsi ez a krém...én narancsos csokitortához használtam fel...köszi
Örülök, hogy tetszett! :-)
Megjegyzés küldése