2007. november 27., kedd

Narancskrém torta


Narancskrém torta


Hozzávalók:

1 db 6 tojásos kerek piskótalap

Krém:


3 db nagyobb narancs
3 egész tojás
15 dkg porcukor
1 dl édes fehér bor
15 dkg Ráma margarin
2 dl tejszín
csipetnyi só
1 teáskanál liszt

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a bort, s kis lángon, kevergetve, forrpontig sűrűre főzzük. Belekeverjük egy narancs reszelt héját és a margarint, s kihűtjük.

Habosra keverjük a krémet, hozzáadjuk 2 narancs apró darabokra vágott húsát, s a tejszín keményre vert habját. A piskótát három lapra szeljük, és megtöltjük a krémmel.

A krémből félreteszünk a bevonáshoz.

Tetejét bevonjuk, a harmadik narancsot díszítésre használjuk, s ha van egy kis málnánk, vagy más piros gyümölcsünk, pl. meggy, még változatosabbá tesszük vele.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

nagyon fincsi ez a krém...én narancsos csokitortához használtam fel...köszi

mariam írta...

Örülök, hogy tetszett! :-)