
Mézes alagút
Hozzávalók:
4 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
1 csapott evőkanál kakaó
1 evőkanál olaj
½ csomag sütőpor
Krém:
20 dkg Ráma margarin
25 dkg gesztenyemassza
1 evőkanál rum
1 evőkanál porcukor
Töltelék:
2 nagyobb birsalma
1/2 citrom leve
1 dl édes fehér bor
3 evőkanál méz
2 szem szegfűszeg
fahéj
zselatin vagy tortazselé
Tetejére:
csokimáz
durvára őrölt, pirított dió
Vékonyabb piskótatészta lesz belőle.
A tésztából akkora lapot szabunk, hogy egy őzgerincformát kibélelhessünk, s egy akkorát, amivel majd befedjük.
A krém összetevőit kikeverjük, s megkenjük vele a lapokat. Maradjon a külső felületre is belőle. Fóliával béleljük a formát, beleigazítjuk a nagyobb lapot.
A töltelék adalékait
A leszűrt gyümölccsel megtöltjük a tésztát.
1 evőkanál zselatint feloldunk a leszűrt lében, kevergetve langyosítjuk, majd ráöntjük a gyümölcsre.
Mielőtt megdermedne, rátesszük a tetejét is a süteménynek.
Fél napig dermesztjük, kiborítjuk, a maradék gesztenyekrémmel bekenjük. Erre csokimáz kerül, amit megszórunk a dióval. (A diót elég, ha a tészta sütése után berakjuk a még meleg sütőbe, így kicsit megpirul.)
Forró vízbe mártott késsel ujjnyi szeleteket vágunk, mindig csak annyit, amennyi éppen fogyasztásra kerül.
Nagyon finom, mutatós, ünnepi sütemény!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése