
Máktorta
Hozzávalók:
22 dkg cukor
6 dkg vaj
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
citromlé
15 dkg darált mák
22 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
6 evőkanál tej
savanykás lekvár
1/2 dl rum
Máz:
15 dkg porcukor
8 dkg csokoládé
3 evőkanál forró víz
Elkészítés:
A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a darált mákot, a tejet, a citromlevet, majd a sütőporos, szitált lisztet.
Jól kikeverjük, és kikent, lisztezett tortaformában, előmelegített sütőben, közepes, kb.
Ha kihűlt, két lapra szeljük, rummal meglocsoljuk, lekvárral megkenjük, a csokimázzal bevonjuk.
A mázhoz a porcukrot a forró vízzel és a lágy csokoládéval simára kikeverjük, s a tortára öntjük.
2 megjegyzés:
A 6 evőkanál tej?
A tejet is hozzáadjuk.
Megjegyzés küldése