2007. november 27., kedd

Máktorta


Máktorta

Hozzávalók:

22 dkg cukor
6 dkg vaj
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
citromlé
15 dkg darált mák
22 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
6 evőkanál tej
savanykás lekvár
1/2 dl rum

Máz:

15 dkg porcukor
8 dkg csokoládé
3 evőkanál forró víz

Elkészítés:

A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a darált mákot, a tejet, a citromlevet, majd a sütőporos, szitált lisztet.

Jól kikeverjük, és kikent, lisztezett tortaformában, előmelegített sütőben, közepes, kb. 170 °C fokon süssük ki.

Ha kihűlt, két lapra szeljük, rummal meglocsoljuk, lekvárral megkenjük, a csokimázzal bevonjuk.

A mázhoz a porcukrot a forró vízzel és a lágy csokoládéval simára kikeverjük, s a tortára öntjük.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A 6 evőkanál tej?

Receptgyűjtő írta...

A tejet is hozzáadjuk.