
Mandulatorta
Hozzávalók: 1 db 6 tojásos, kakaós kerek piskótalap
Krém:
3 tojássárgája
1,5 dl tej
8 dkg pörkölt mandulaforgács
8 dkg cukor
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1kávéskanál vanília aroma
2 cl amaretto
10 dkg marcipánmassza
Díszítéshez: 2 dkg mandulaforgács
csokoládémáz
Elkészítés:
A tojás sárgákat a cukor felével, a vaníliával és az amarettoval összekeverjük, és a tejjel összefőzzük. Hozzáadjuk a reszelt marcipánt, az apró darabkákra tördelt mandulaforgácsot, kis lángon óvatosan kevergetve felforraljuk, és időnként megkevergetve kihűtjük.
A maradék cukrot a vajjal habosra keverjük, elkeverjük a mandulás krémmel, majd megtöltjük vele a piskótát.
Sűrű csokoládékrémet készítünk máznak, a mandulával díszítjük.
4 megjegyzés:
Szia!
A 10 dkg marcipánt mire használjuk fel?
Szia Manka!
Köszi, hogy szóltál, javítottam!
Marica
Köszi, így már világos! :)
Nagyon szépek a tortáid! Kisfiam 4. születésnapjára keresek valami finom csokis-marcipános csodatortát :)
Üdv,
Manka
Köszönöm szépen!
Sok sikert!
Megjegyzés küldése