2007. november 26., hétfő

Mandulatorta


Mandulatorta

Hozzávalók: 1 db 6 tojásos, kakaós kerek piskótalap

Krém:

3 tojássárgája
1,5 dl tej
8 dkg pörkölt mandulaforgács
8 dkg cukor
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor

1kávéskanál vanília aroma
2 cl amaretto
10 dkg marcipánmassza

Díszítéshez: 2 dkg mandulaforgács

csokoládémáz

Elkészítés:

A tojás sárgákat a cukor felével, a vaníliával és az amarettoval összekeverjük, és a tejjel összefőzzük. Hozzáadjuk a reszelt marcipánt, az apró darabkákra tördelt mandulaforgácsot, kis lángon óvatosan kevergetve felforraljuk, és időnként megkevergetve kihűtjük.

A maradék cukrot a vajjal habosra keverjük, elkeverjük a mandulás krémmel, majd megtöltjük vele a piskótát.

Sűrű csokoládékrémet készítünk máznak, a mandulával díszítjük.

4 megjegyzés:

Manka írta...

Szia!
A 10 dkg marcipánt mire használjuk fel?

Receptgyűjtő írta...

Szia Manka!
Köszi, hogy szóltál, javítottam!
Marica

Manka írta...

Köszi, így már világos! :)
Nagyon szépek a tortáid! Kisfiam 4. születésnapjára keresek valami finom csokis-marcipános csodatortát :)
Üdv,
Manka

Receptgyűjtő írta...

Köszönöm szépen!
Sok sikert!