2007. november 26., hétfő

Kávétorta


Kávétorta


Hozzávalók:

Tészta:

15 dkg cukor
4 tojás
1/2 dl kávé
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

Krém:
1 csomag pudingpor
5 evőkanál cukor
2,5 dl tej
1,5 dl kávé
1 tojássárgája

Díszítésre:

tejszín

csokoládémáz


Elkészítés:

A cukrot a tojások sárgájával és a vaníliás cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a kávét, és a sütőporos, szitált lisztet. A tojások kemény habbá vert fehérjét beleforgatjuk. Kikent, lisztezett tortaformában sütjük.

A krémhez a pudingport a tejjel, a cukorral és kávéval krémmé főzzük, a végén kevergetve adjuk hozzá a tojássárgáját.

A piskótát 3 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel.

Tejszínnel bevonjuk, csokimázzal díszítjük, s kávészemeket is tehetünk a tetejére.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Marica!
Szerinted ebből az alapanyagokból jó torta lenne(kérlek ha valami még kell bele, vagy rosszak az arányok kijavitanád)
Tészta(26cm tortaforma):
4 tojásból kakaós piskóta
Krém:
1 csomag pudingpor (milyen?)
3 dl tej
? kanál kakaó
1 tojássárgája
Krém 2:
1 csomag tejszines pudingpor
2,5 dl tej
1,5 dl káve
1 tojássárgaja
Tetejét szerinted tejszinnel vagy mivel diszithetném?

Receptgyűjtő írta...

Szia!
Az első krémhez használhatsz csokoládé ízű pudingport, akkor nem is fontos bele a kakaópor, vagy ha még sötétebbre szeretnéd, szerintem 1 evőkanállal elég bele.
Cukrot is tegyél bele legalább annyit mindkét krémnél, amennyit a pudingnál szokásos.
A 26 cm-es formában 4 tojásos piskóta vékony lesz kétféle krémhez, ahhoz, hogy 3 lapra tudd vágni, legalább 8 tojásos kell (a 6 tojásosat nem biztos, hogy el tudod vágni 3 egyenletes lapra). Legalábbis én mindig 8-ból készítem azt, amelyiket 3 lapra vágom.
Szerintem jó lesz a tejszínes díszítés hozzá.
Sok sikert kívánok!
Üdvözlettel: Marica

Névtelen írta...

Köszönöm szépen!
És ha csak az egyik krémet tölteném, a másikat pedig a tetejére tenném az ügy megállna? Mert eredetileg úgy terveztem.
Gyönyörűek a tortáid, ezek nem is torták hanem egyenesen alkotások.
Nekem Szintia(MENNYEI MANNA) emlitette a blogodat.
Egyébként 13 vagyok és apukám szülinapjára késziteném a tortát.
Megyegyszer Köszönöm

Receptgyűjtő írta...

Szia!
Gratulálok, hogy ilyen lelkes sütögető vagy, le a kalappal, hogy 13 évesen már tortát alkotsz! :-)
A krémet sűrűre főzd, majd hagyni kell kihűlni teljesen, és ha kissé darabos lenne, robotgéppel át kell keverni ismét krémesre, mielőtt megtöltenéd vele a tortát.
Úgy is elkészítheted, hogy a második lap tetejére simítod a krémet, és amikor megtöltöd a tortát, berakod a hűtőbe dermedni, majd utána vonod be tejszínhabbal.
Remélem, szép lesz a tortád, és sikerül kellemes meglepetést okozni apukádnak!
Üdvözlettel: Marica