2007. november 25., vasárnap

Koszorútorta (gyümölcsös)



Koszorútorta (gyümölcsös)


Könnyen, hamar elkészül.

Jellemzője, hogy ebben a tempóban el is fogy egy-két szó alatt.

Belül finom omlós, kívül pedig ropogósra pirul.


Hozzávalók:

20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
rum
csipetnyi só
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor

1 dl tej / joghurt


50 dkg gyümölcs : körte, vagy alma, bármi, tetszés szerint, befőtt is lehet
3 csapott evőkanál kakaópor
3 evőkanál cukor
5 dkg csokireszelék / tortadara
3 evőkanál tej

Elkészítés:

A vajat habosra kavarjuk a csipetnyi sóval, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, egyenként a tojásokat, és jól kidolgozzuk robotgéppel. Ezután keverjük el a tejjel, a sütőporos, szitált liszttel, s a rummal.

A formát alaposan kikenjük, beleöntjük a massza 2/3-ad részét, erre rakosgatjuk a gyümölcsöt.

A maradék tésztában elkeverjük a csokireszeléket (ha darát teszünk, vigyázzunk, hogy ne törjük össze!), a kakaóport, tejet, cukrot, s szépen elegyengetjük a gyümölcs tetején.

Az igazsághoz tartozik, hogy én kifelejtettem belőle a kakaóport, de nem történt semmi világrengető dolog ettől.

Jól előmelegített, de közepes, kb. 180 °C fokos hőmérsékletre visszaállított sütőben sütjük ki, 45-50 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük!

Csorgathatunk rá bármilyen mázat, öntetet, attól még finomabb lesz!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

az lenne a kérdésem, hogy a tojást mikor és hogyan kell beletenni a tésztába?csakmert nem említődik meg az elkészítés leírásában.köszönöm.

Receptgyűjtő írta...

Köszönöm, hogy szóltál, beírtam a receptbe.:-)