
Hozzávalók:
18 dkg vaj
18 dkg porcukor
18 dkg liszt
1.5 teáskanál sütőpor
3 tojás
2 evőkanál tejszín
Krém:
28 dkg porcukor
10 dkg vaj / margarin
3 evőkanál tejszín
10 dkg kókuszreszelék
5 evőkanál málnalekvár
Díszítéshez: 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés.
A vajat, a cukrot, a sütőporos, szitált lisztet, a tojásokat, és a tejszínt robotgéppel pár perc alatt alaposan kikeverjük.
Egy kisebb kerek tortaforma alját kikenjük, sütőpapírt helyezünk rá, ráöntjük a masszát, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kisütjük. Rácsra borítva kihűtjük.
A krémhez habosra kavarjuk a cukrot a vajjal, a kókuszreszelékkel, egy kis tejszínnel lazítjuk.
A tortalapot kettészeljük, az alsó lap tetejét, és a felső lap alját is lekvárral kenjük, s a két lap közé töltjük a krém felét. A többi krémmel bevonjuk az oldalát, és a tetejére kenjük a maradékot.
Kókuszreszelékkel mindenütt meghintjük jó alaposan.
6 megjegyzés:
Upsz, egy részlet kimaradt, vagy csak én nem látom.A krémbe mennyi kókuszreszelék kell? Köszi
Szia Bernadette!
Köszönöm, hogy szóltál, lemaradt..., pótoltam.
Üdv: Marica
Köszönöm szépen Marica! :-).
Nagy rajongója vagyok a tortáknak, és a napokban találtam az oldaladra, úgyhogy azóta tobzódom a finomságokban. Legalábbis a szemem :-). Ez a torta is valami hihetetlenül szép. Egy szakmai kérdésem is lenne. Hogyan lehet a legkönnyebbel elvágni a tortát? Én cérnával próbálkozom, meg volt tortavágóm is, de valahogy sosem sikerült igazán. Persze ennek lehetett a tészta is az oka
Szia Bernadette!
A tortalap nekem is hol szebben, hol kevésbé szépen vágódik.:-)
Ha sietek, akkor pedig csúnyán...
Könnyebb elvágni, ha nem aznapi a sütés. Hosszabb, vékonyabb pengéjű fűrészes késsel elég jól megy.
Ha betesszük egy kis időre a mélyhűtőbe a tésztát megdermedni, akkor is már jobb vele dolgozni.
Sziasztok!
Nekem nagyon tömény lett a krém, valamit elrontottam volna?
Mindenesetre felhígítottam vaníliás pudinggal.
Biztos nem rontottad el, természetesen lehet variálni tetszés szerint! :-)
Megjegyzés küldése