2007. november 28., szerda

Kókuszos almatorta


Kókuszos almatorta

Hozzávalók:

20 dkg vaj / margarin

20 dkg cukor

4 tojás

1/2 citrom leve

18 dkg liszt

8 dkg kókuszreszelék

1/2 teáskanál sütőpor

kb. 80 dkg savanykás alma

1 db alma reszelve

Elkészítés:

A tisztított almákat négyfelé vágjuk, a domború hátukat keresztben bevagdaljuk.

A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, és hozzáadunk 1-2 evőkanál citromlevet.

A szitált, sütőporos lisztet, 5 dkg kókuszreszeléket, és a reszelt almát belekeverjük a masszába.

Kikent, lisztezett tortaformába öntjük, az almadarabokat szépen, körben elrendezgetjük a tetején. Az almák bevagdalt oldala legyen fölül.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb. 50 percig sütjük.

A sütés befejezése előtt kb. 5-10 perccel megszórjuk a tetejét kókusszal, és így tesszük vissza.

Nincsenek megjegyzések: