

Kókuszos almatorta
Hozzávalók:
20 dkg vaj / margarin
20 dkg cukor
4 tojás
1/2 citrom leve
18 dkg liszt
8 dkg kókuszreszelék
1/2 teáskanál sütőpor
kb. 80 dkg savanykás alma
1 db alma reszelve
Elkészítés:
A tisztított almákat négyfelé vágjuk, a domború hátukat keresztben bevagdaljuk.
A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, és hozzáadunk 1-2 evőkanál citromlevet.
A szitált, sütőporos lisztet, 5 dkg kókuszreszeléket, és a reszelt almát belekeverjük a masszába.
Kikent, lisztezett tortaformába öntjük, az almadarabokat szépen, körben elrendezgetjük a tetején. Az almák bevagdalt oldala legyen fölül.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb. 50 percig sütjük.
A sütés befejezése előtt kb. 5-10 perccel megszórjuk a tetejét kókusszal, és így tesszük vissza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése