
Karácsonyi fenyőtorta
Ezt a süteményt tavaly karácsonyra készítettem, saját ötlet, elképzelés alapján.
Sajnos, az ezüst-alapon nem úgy mutat, ahogy kellett volna, de azért a lényeg mindenképpen látszik.
Hozzávalók:
2 db 4 tojásos sárga piskótalap, gáztepsi méretű
Krém:
1 csomag vanília ízű pudingpor
25 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
Bevonat:
pár darab kiwi
kevés kókuszreszelék
pár dkg durvára darált dió / mogyoró
ezüst golyók
Elkészítés:
A tortalapokat egymás fölé helyezzük, és egy előre kirajzolt fenyőmintát átlós irányban a tészta tetejére fektetve, éles késsel körbevágunk. (Amennyire lehetséges, minél teltebb formánk legyen, hogy jól kihasználjuk a tészta mennyiségét.)
A fenyő talpát a leesett darabokból külön vágjuk ki.
(A többi maradékot felhasználhatjuk somlói galuskához, vagy más desszerthez, golyókhoz, stb.)
A krémhez a pudingport a tejjel sűrűre főzzük a cukor felével, és amikor kihűlt, elegyítjük a cukor maradékával fehéredésig habosra kavart margarinnal.
Az alsó lapot megkenjük krémmel, kiwi szeleteket is tehetünk rá, majd ráfektetjük a felső lapot, amelyet tejszínhabbal vonunk be, minden oldaláról.
Tetejét szabályosra szelt kiwi szeletekkel kirakjuk, a tortazselével bevonjuk, majd tetszés szerint díszítjük, pl. ezüst golyócskákkal, tejszínhabbal, csillagcsőrös kinyomóval.
2 megjegyzés:
Kedves Mariam!
Idén karácsonykor ezt a tortát készítettem a családnak és nagyon nagy sikere volt. Engedelmeddel feltettem a saját honlapomra is, természetes a rád való hivatkozással. Gratulálok a kiváló ötlethez, nagyon finomat alkottál. Ahogy elnézem a többi receptet, szerintem rendszeres olvasód leszek! :) Üdvözlettel: Szilvi
http://minimancs.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1166451
Kedves Szilvi!
Köszönöm a dicséretet, örülök, hogy ízlik a torta, nagyon szép lett, megnéztem! :-)
Megjegyzés küldése