2007. november 27., kedd

Gyümölcsös túrótorta


Gyümölcsös túrótorta


Hozzávalók:

30 dkg cukor

5 db tojás

1 csomag vaníliás cukor

15 dkg margarin

50 dkg túró

2 dl tej

1 csomag zselatin

1 dl hideg víz


Tetejére:

tetszés szerint gyümölcs, vagy befőtt


Elkészítés:

A margarint habosra keverjük a cukorral, a tojások sárgáival, majd a krémesre tört túróval.

A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kevés vízben, kevergetve langyosra melegített zselatint, s ismét felforraljuk, majd lehűtjük.

Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. Ha már langyos a zselatinos tej, a túrós krémhez keverjük, majd beleforgatjuk a habot. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, morzsával meghintjük, és a keveréket beleöntjük. Hűtőben kb. 2 óra alatt megdermesztjük.

Tetejét kirakjuk gyümölccsel, amelyet tortazselével vonunk be.

2 megjegyzés:

Izabella írta...

Szia!

Nekem 28 cm formám van , nem lesz lapos?


Izabella

mariam írta...

Szia Izabella!
Az én formám 26 cm-es, gondolom nem lesz túl nagy a különbség.