
Gyümölcsös omlós pitetorta
Hozzávalók:
1 teáskanál só
20 dkg vaj
8 evőkanál hideg víz
5 dkg cukor
3 dkg zsemlemorzsa
Rátét:
10 dkg porcukor
2 dkg liszt
1/3 részéhez adunk 2-3 kanál cukrot, 1 csapott mokkáskanál fahéjat, s nem dolgozzuk ki sima tészta állagúra, meghagyjuk morzsalékosra.
A rátéthez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a lisztet is, a végén a tojások keményre vert habját.
Ezt a keveréket ráöntjük a gyümölcsre, s előmelegített sütőbe téve,
Visszatesszük a sütőbe, s 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Akkor jó, ha a beleszúrt hústűre nem tapad a töltelék.
Bármilyen gyümölccsel készíthető, sárgabarack, őszibarack, alma, stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése