2007. november 25., vasárnap

Gyümölcsös joghurtos torta


Gyümölcsös joghurtos torta

Hozzávalók:
 
6 tojásos kerek piskótalap

Krém:

0.5 l gyümölcsjoghurt
10 dkg porcukor
0.5 l tejszín habja
1 evőkanál zselatin
a joghurthoz illő gyümölcs, 25-50 dkg

Elkészítés:


A joghurtot elkeverjük a cukorral.
A zselatint kevés vízben, lassú tűzön feloldjuk, nem túl melegre. 
Belekeverünk 2-3 evőkanál joghurtot, és így hozzáadjuk a többi mennyiséghez. 
Ezután óvatosan beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját vigyázva, hogy ne törjön össze.
 
A piskótát 3 lapra szeljük, rétegenként jön rá gyümölcs, majd pedig a krém. 
Tetejére is jusson belőle, tejszínhab-rózsákkal díszíteni lehet, gyümölccsel is kombináljuk a dekorálást.
A tortát érdemes a kapcsos formában megtölteni, hogy a kissé lágy krém szépen dermedjen meg a rétegek között.
 
A Hulala" nevű növényi alapú habbal könnyű dolgozni, nem esik össze. Van aki kedveli, van aki nem. Mivel édesített, ezért ízlés szerint érdemes a hozzáadandó cukorral bánni.

Nagyon finom, könnyű édesség!
 Kedvenc tortánk, hamar elkészül, és mindig nagy sikere van!

4 megjegyzés:

Kiss Mária írta...

Pontosan ezt kerestem...nagyon cép kép..

Névtelen írta...

A cukorral mit kell csinálni? Ha csak simán hozzákeverjük a joghurthoz, akkor ropogni fog, nem? Vagy elolvad?
Connie

mariam írta...

Szia!
El kell keverni a joghurttal vagy a hozzáadni a tejszínhez.
Nem szokott ropogni, elolvad.
Üdv!

Névtelen írta...

Köszi, tényleg elolvadt!:))
Connie