
Gyümölcsös joghurtos torta
Hozzávalók:
6 tojásos kerek piskótalap
Krém:
10 dkg porcukor
0.5 l tejszín habja
1 evőkanál zselatin
a joghurthoz illő gyümölcs, 25-50 dkg
Elkészítés:
A joghurtot elkeverjük a cukorral.
A zselatint kevés vízben, lassú tűzön feloldjuk, nem túl melegre.
Belekeverünk 2-3 evőkanál joghurtot, és így hozzáadjuk a többi mennyiséghez.
Ezután óvatosan beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját vigyázva, hogy ne törjön össze.
A piskótát 3 lapra szeljük, rétegenként jön rá gyümölcs, majd pedig a krém.
Tetejére is jusson belőle, tejszínhab-rózsákkal díszíteni lehet, gyümölccsel is kombináljuk a dekorálást.
A tortát érdemes a kapcsos formában megtölteni, hogy a kissé lágy krém szépen dermedjen meg a rétegek között.
A „ Hulala" nevű növényi alapú habbal könnyű dolgozni, nem esik össze. Van aki kedveli, van aki nem. Mivel édesített, ezért ízlés szerint érdemes a hozzáadandó cukorral bánni.
Nagyon finom, könnyű édesség!
Kedvenc tortánk, hamar elkészül, és mindig nagy sikere van!
4 megjegyzés:
Pontosan ezt kerestem...nagyon cép kép..
A cukorral mit kell csinálni? Ha csak simán hozzákeverjük a joghurthoz, akkor ropogni fog, nem? Vagy elolvad?
Connie
Szia!
El kell keverni a joghurttal vagy a hozzáadni a tejszínhez.
Nem szokott ropogni, elolvad.
Üdv!
Köszi, tényleg elolvadt!:))
Connie
Megjegyzés küldése