2007. november 28., szerda

Finom diós torta


Finom diós torta

Hozzávalók:

Tészta:


15 dkg vaj

15 dkg porcukor

4 tojás

7 dkg liszt

12 dkg darált dió

1 evőkanál kakaó

½ csomag sütőpor


Töltelék:


lekvár

10 dkg darált dió

25 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

2 dl rum

4 tojás

3 evőkanál kakaó

25 dkg margarin


Tortabevonó csokoládé


Elkészítés:


A vajat csipet sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, tovább keverve elegyítjük a vajjal, tojások sárgájával, eldolgozzuk a sütőporos, kakaós szitált liszttel, s a dióval. A végén lazán beleforgatjuk a tojások felvert habját is.

Sütőpapírral bélelt formában, előmelegített sütőben, középhőmérsékleten kisütjük, kb. 35 - 40 perc alatt (tűpróbát csináljunk!).

A töltelékhez a lekvárt, diót, rumot, vaníliás cukrot kikeverjük 15 dkg porcukorral.

A tojásokat 10 dkg cukorral habosra kavarjuk, beleszitáljuk a kakaóport, eldolgozzuk, majd gőz fölött sűrűre főzzük. Amint kihűlt, a vajjal elegyítjük, majd hozzáadjuk a diós masszát is.

A lehűtött tortalapot megtöltjük, s felolvasztott tortabevonó csokoládéval bevonjuk

Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: