
Finom diós torta
Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 tojás
7 dkg liszt
12 dkg darált dió
1 evőkanál kakaó
½ csomag sütőpor
Töltelék:
lekvár
10 dkg darált dió
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
3 evőkanál kakaó
25 dkg margarin
Tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
A vajat csipet sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, tovább keverve elegyítjük a vajjal, tojások sárgájával, eldolgozzuk a sütőporos, kakaós szitált liszttel, s a dióval. A végén lazán beleforgatjuk a tojások felvert habját is.
Sütőpapírral bélelt formában, előmelegített sütőben, középhőmérsékleten kisütjük, kb. 35 - 40 perc alatt (tűpróbát csináljunk!).
A töltelékhez a lekvárt, diót, rumot, vaníliás cukrot kikeverjük 15 dkg porcukorral.
A tojásokat 10 dkg cukorral habosra kavarjuk, beleszitáljuk a kakaóport, eldolgozzuk, majd gőz fölött sűrűre főzzük. Amint kihűlt, a vajjal elegyítjük, majd hozzáadjuk a diós masszát is.
A lehűtött tortalapot megtöltjük, s felolvasztott tortabevonó csokoládéval bevonjuk
Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése