
Fekete- erdő torta
Hozzávalók:
1 db kakaós piskótatorta
Meggyes töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 üveg meggybefőtt
6 dkg cukor
Tejszínes töltelék:
2 evőkanál porcukor
1 púpozott evőkanál zselatinpor
Díszítésre:
8 dkg csokoládéforgács
16 szem szép meggy
Elkészítés:
A piskótát 3 lapra szeljük, meglocsoljuk a meggy levével.
A meggylevet a pudinggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a meggyet.
A zselatint
A tésztára kenjük a meggyes krémet, erre a tejszínhab kerül, így töltjük meg két sorban a tortát.
Felső lapját, oldalát is tejszínhabbal vonjuk be. Tetejét körbedíszítjük tejszínhabos rózsákkal, mindegyikre meggyet teszünk, középre halmozzuk a csokoládéforgácsot.
26 megjegyzés:
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a receptre, mert nagyon finom, könnyen elkészíthető, aránylag olcsó és kiadós. A fekete erdő torta receptek közül szerintem ez a legjobb.
Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! :-)
A pudingpor főzős?
Igen, főzős.
Köszönöm. A hétvégén szeretném megsütni.Nagyon jól néz ki és nem tűnik bonyolultnak.
Szerintem sem nehéz elkészíteni, nyugodtan fogjál hozzá! :-)
Sok sikert!
Mariam!
Tökéletes és egyszerű a recept.
Nagyon köszönöm, örülök, hogy rátaláltam!
Nagy sikerem volt a tortával.
További sikereket és minden jót kívánok!
Üdvözlettel:
Mónika
Kedves Mónika!
Örülök, hogy tetszett, én is kívánok további sok sikeres sütögetést! :-)
azt szeretném kérdezni, hogy a habtejszín, az most a spray, ami pl kv-hoz is adható, vagy folyékony felverve? ill. azt is, h a zselatinport hogyan is kell felfőzni, azzal a vízzel, amibe beáztattuk? Köszönöm a válaszokat! :)
Szia!
A habtejszín nem a spray, hanem vagy dobozos, vagy zacskós folyékony állapotú, fel kell verni.
A zselatint a vízbe teszed, kicsit hagyod állni, megduzzad, majd óvatosan rámelegítesz, miközben kevered. Ha már áttetsző, akkor jó. Nem szabad felforralni!
Ha kész, lehúzod a tűzről, először 2-3 evőkanál habot tegyél hozzá, keverd el, és így add a nagyobb mennyiségű habhoz, krémhez.
Sok sikert!
Szia, nagyon tetszik a recepted, lehet, hogy nemsokára ki is próbálom...:)Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell a tejszínt habbá verni? Én eddig egyszer próbáltam, de kb vaj állagú lett az egész... És hány dl meggylé kell a pudinghoz?
Köszi!:)
Anna
Szia Anna!
3 dl meggylé kell a pudinghoz.
A tejszínt jó alaposan behűtve, hidegen kell felverni (a keverőtálat is behűtheted hozzá előtte).Először lassú fordulattal, míg elkezd sűrűbbé válni, majd gyorsabban, míg habos, rajzos nem lesz.
Ha már kezd darabosabb, egyenetlenebb lenni a hab, akkor túl van verve, a valódi tejszín ilyenkor pillanatok alatt vajjá köpülődhet.
Vannak növényi habok, ha nem idegenkedsz tőlük, azok nem válnak vajjá, pl. a Hulala.Lehet a kétfélét egymással felezve használni a jobb eredmény elérése érdekében.
Sok sikert! :-)
Kedves Mariann!
Nagyon tetszik a recept, és meg is fogom sütni, azonban valami nem világos. A vanília pudingot, ahogy szoktuk, tejjel készítsük el, és ehhez kell hozzáadni a 3dl meggylét?
Köszönöm a válaszát.
Edit
Szia Edit!
Nem tejjel kell elkészíteni(ellenkező esetben a hozzávalóknál szerepelne), csupán meggylével, így egyfajta zselés, bordó színű, sűrű krémet fogsz kapni.
Sok sikert!
Üdv: Marica
Nagyon fincsinek tünik okvetlen kiprobalom
Érdemes, csak rajta! :-)
Szia Mariann!
Nagyon hívogat a recepted, ezért szeretnék tőled kérdezni egy számomra fontos dolgot. :) A kérdésem lényege, hogy az a krém mennyiség ami ezekből az általad megadott alapanyagokból kijön mekkora tortába kenhető bele, spórolás nélkül? Mondjuk egy 32x19,5 cm-es téglalap alakú kb. 8 cm magas tortát meg tudnék vele kenni?
Előre is köszönöm a válaszod, és hogy megosztottad velünk a recepted!
Üdvözlettel,
Andrea
Szia Andrea!:-)
A torta adalékai 26 cm átmérőjű kerek formához szólnak,a piskóta általában nálam 6 tojásból készül. Ehhez a méretű tepsihez is elég ez a mennyiség, azt nem tudom pontosan megmondani, lesz-e 8 cm magas. Valószínűleg igen.
Üdv: Marica
Kedves Mariann!
Nagyon szépen köszönöm a receptet, tavaly készítettem el először édesapámnak, azóta minden szülinapos a családban ragaszkodik ehhez a tortához, nem kísérletezhetek másikkal :-)))Annyira finom, és guszta is ez a torta, nagyon hálás vagyok a receptért, köszönöm szépen az egész család nevében is :-)))
Üdv: Kriszti
Szia Kriszti!
nagyon örülök, hogy ekkora sikere van a tortának!:-)
További sikeres sütögetést kívánok!:-)
Üdv!
Sziasztok! Nagyon tetszik a süti. A piskótát hány tojásból kell megsütni?
Szia!
Kb. 26 cm átmérőnél 8 tojásból ajánlatos ahhoz, hogy 3 lapra tudjad szelni.
Üdv!
Szia! Most találtam rá erre a receptre,hétvégén megsütöm,anyósom szülinapjára. Remélem sikerül. Örülök,hogy megtaláltam,egyszerűnek tűnik. :-)
Szia!
Remélem, jól sikerült, és ízlett! :-)
Évek óta sikert arat, köszönjük hogy megosztottad.
Köszönöm a visszajelzést, nagyon örülök, hogy tetszik a recept!
Megjegyzés küldése