2007. november 30., péntek

Fekete-erdő torta


Fekete- erdő torta

Hozzávalók:

1 db kakaós piskótatorta

Meggyes töltelék:

3 dl meggylé (a befőtt leve)
1 csomag vaníliás pudingpor
1 üveg meggybefőtt
6 dkg cukor

Tejszínes töltelék:

6 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 púpozott evőkanál zselatinpor

Díszítésre:

8 dkg csokoládéforgács
4 dl habtejszín
16 szem szép meggy

Elkészítés:

A piskótát 3 lapra szeljük, meglocsoljuk a meggy levével.

A meggylevet a pudinggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a meggyet.

A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk, kissé lehűtjük kevergetve. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belecsorgatjuk a zselatint.

A tésztára kenjük a meggyes krémet, erre a tejszínhab kerül, így töltjük meg két sorban a tortát.

Felső lapját, oldalát is tejszínhabbal vonjuk be. Tetejét körbedíszítjük tejszínhabos rózsákkal, mindegyikre meggyet teszünk, középre halmozzuk a csokoládéforgácsot.

26 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a receptre, mert nagyon finom, könnyen elkészíthető, aránylag olcsó és kiadós. A fekete erdő torta receptek közül szerintem ez a legjobb.

mariam írta...

Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! :-)

Renáta írta...

A pudingpor főzős?

mariam írta...

Igen, főzős.

Renáta írta...

Köszönöm. A hétvégén szeretném megsütni.Nagyon jól néz ki és nem tűnik bonyolultnak.

mariam írta...

Szerintem sem nehéz elkészíteni, nyugodtan fogjál hozzá! :-)
Sok sikert!

Névtelen írta...

Mariam!

Tökéletes és egyszerű a recept.
Nagyon köszönöm, örülök, hogy rátaláltam!
Nagy sikerem volt a tortával.
További sikereket és minden jót kívánok!
Üdvözlettel:
Mónika

mariam írta...

Kedves Mónika!
Örülök, hogy tetszett, én is kívánok további sok sikeres sütögetést! :-)

Névtelen írta...

azt szeretném kérdezni, hogy a habtejszín, az most a spray, ami pl kv-hoz is adható, vagy folyékony felverve? ill. azt is, h a zselatinport hogyan is kell felfőzni, azzal a vízzel, amibe beáztattuk? Köszönöm a válaszokat! :)

mariam írta...

Szia!
A habtejszín nem a spray, hanem vagy dobozos, vagy zacskós folyékony állapotú, fel kell verni.
A zselatint a vízbe teszed, kicsit hagyod állni, megduzzad, majd óvatosan rámelegítesz, miközben kevered. Ha már áttetsző, akkor jó. Nem szabad felforralni!
Ha kész, lehúzod a tűzről, először 2-3 evőkanál habot tegyél hozzá, keverd el, és így add a nagyobb mennyiségű habhoz, krémhez.
Sok sikert!

Névtelen írta...

Szia, nagyon tetszik a recepted, lehet, hogy nemsokára ki is próbálom...:)Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell a tejszínt habbá verni? Én eddig egyszer próbáltam, de kb vaj állagú lett az egész... És hány dl meggylé kell a pudinghoz?
Köszi!:)
Anna

mariam írta...

Szia Anna!
3 dl meggylé kell a pudinghoz.
A tejszínt jó alaposan behűtve, hidegen kell felverni (a keverőtálat is behűtheted hozzá előtte).Először lassú fordulattal, míg elkezd sűrűbbé válni, majd gyorsabban, míg habos, rajzos nem lesz.
Ha már kezd darabosabb, egyenetlenebb lenni a hab, akkor túl van verve, a valódi tejszín ilyenkor pillanatok alatt vajjá köpülődhet.
Vannak növényi habok, ha nem idegenkedsz tőlük, azok nem válnak vajjá, pl. a Hulala.Lehet a kétfélét egymással felezve használni a jobb eredmény elérése érdekében.
Sok sikert! :-)

Névtelen írta...

Kedves Mariann!

Nagyon tetszik a recept, és meg is fogom sütni, azonban valami nem világos. A vanília pudingot, ahogy szoktuk, tejjel készítsük el, és ehhez kell hozzáadni a 3dl meggylét?
Köszönöm a válaszát.

Edit

mariam írta...

Szia Edit!
Nem tejjel kell elkészíteni(ellenkező esetben a hozzávalóknál szerepelne), csupán meggylével, így egyfajta zselés, bordó színű, sűrű krémet fogsz kapni.
Sok sikert!
Üdv: Marica

Ildikó írta...

Nagyon fincsinek tünik okvetlen kiprobalom

mariam írta...

Érdemes, csak rajta! :-)

Névtelen írta...

Szia Mariann!
Nagyon hívogat a recepted, ezért szeretnék tőled kérdezni egy számomra fontos dolgot. :) A kérdésem lényege, hogy az a krém mennyiség ami ezekből az általad megadott alapanyagokból kijön mekkora tortába kenhető bele, spórolás nélkül? Mondjuk egy 32x19,5 cm-es téglalap alakú kb. 8 cm magas tortát meg tudnék vele kenni?
Előre is köszönöm a válaszod, és hogy megosztottad velünk a recepted!
Üdvözlettel,
Andrea

mariam írta...

Szia Andrea!:-)
A torta adalékai 26 cm átmérőjű kerek formához szólnak,a piskóta általában nálam 6 tojásból készül. Ehhez a méretű tepsihez is elég ez a mennyiség, azt nem tudom pontosan megmondani, lesz-e 8 cm magas. Valószínűleg igen.
Üdv: Marica

Névtelen írta...

Kedves Mariann!
Nagyon szépen köszönöm a receptet, tavaly készítettem el először édesapámnak, azóta minden szülinapos a családban ragaszkodik ehhez a tortához, nem kísérletezhetek másikkal :-)))Annyira finom, és guszta is ez a torta, nagyon hálás vagyok a receptért, köszönöm szépen az egész család nevében is :-)))
Üdv: Kriszti

mariam írta...

Szia Kriszti!
nagyon örülök, hogy ekkora sikere van a tortának!:-)
További sikeres sütögetést kívánok!:-)
Üdv!

Névtelen írta...

Sziasztok! Nagyon tetszik a süti. A piskótát hány tojásból kell megsütni?

mariam írta...

Szia!
Kb. 26 cm átmérőnél 8 tojásból ajánlatos ahhoz, hogy 3 lapra tudjad szelni.
Üdv!

Unknown írta...

Szia! Most találtam rá erre a receptre,hétvégén megsütöm,anyósom szülinapjára. Remélem sikerül. Örülök,hogy megtaláltam,egyszerűnek tűnik. :-)

mariam írta...

Szia!
Remélem, jól sikerült, és ízlett! :-)

Névtelen írta...

Évek óta sikert arat, köszönjük hogy megosztottad.

mariam írta...

Köszönöm a visszajelzést, nagyon örülök, hogy tetszik a recept!