2007. november 25., vasárnap

Csokoládétorta



Csokoládétorta

Hozzávalók:

8 tojás
16 dkg porcukor
5 dkg puhított csokoládé
14 dkg darált mogyoró, vagy dió, mandula
1 evőkanál liszt
½ sütőpor

Krém:

4 tojás
15 dkg cukor
3 szelet csokoládé
1 csomag vaníliás cukor
0.5 dl erős feketekávé
15 dkg Ráma margarin

Elkészítés:

A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a puhított csokoládét, majd a sütőporral, darált mogyoróval elkevert lisztet. A végén a tojások habját keverjük bele, óvatosan, hogy ne törjön a hab.

Egy tortaforma alját kikenjük, sütőpapírt teszünk rá, azt is megkenjük, így könnyen leválik majd a tésztáról.

Úgy sütjük, mint a piskótát, előmelegített, forró sütőben, s az első 10 perc után mérsékeljük a lángot. A tésztát süthetjük egyben, vagy 2 lapban is.

Rácson hűtjük ki, majd megtöltjük a krémmel. Külső felét is bevonjuk vele, és tetszés szerint díszítjük.

A krémhez a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, a csokival együtt gőz fölött felmelegítjük, lassan hozzáöntjük a kávét, és folyton kevergetve felfőzzük.

Ha kihűlt, egynemű krémmé elegyítjük a csipet sóval habosra kevert margarinnal.

2 megjegyzés:

Héra írta...

Szia!
A puhított csokoládé az olvasztott csokit takarja? És a 3 szelet csokoládé a 3 táblát?
Előre is köszönöm válaszod
Héra

mariam írta...

Szia Héra!
A puhított csokoládé a gőz fölött, vagy mikróban kissé megpuhított, de nem meleg csokoládét jelenti.
Az egy tábla csokiból 3 szelet szükséges.