
Csokoládétorta
Hozzávalók:
8 tojás
16 dkg porcukor
5 dkg puhított csokoládé
14 dkg darált mogyoró, vagy dió, mandula
1 evőkanál liszt
½ sütőpor
Krém:
4 tojás
15 dkg cukor
3 szelet csokoládé
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg Ráma margarin
Elkészítés:
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a puhított csokoládét, majd a sütőporral, darált mogyoróval elkevert lisztet. A végén a tojások habját keverjük bele, óvatosan, hogy ne törjön a hab.
Egy tortaforma alját kikenjük, sütőpapírt teszünk rá, azt is megkenjük, így könnyen leválik majd a tésztáról.
Úgy sütjük, mint a piskótát, előmelegített, forró sütőben, s az első 10 perc után mérsékeljük a lángot. A tésztát süthetjük egyben, vagy 2 lapban is.
Rácson hűtjük ki, majd megtöltjük a krémmel. Külső felét is bevonjuk vele, és tetszés szerint díszítjük.
A krémhez a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, a csokival együtt gőz fölött felmelegítjük, lassan hozzáöntjük a kávét, és folyton kevergetve felfőzzük.
Ha kihűlt, egynemű krémmé elegyítjük a csipet sóval habosra kevert margarinnal.
2 megjegyzés:
Szia!
A puhított csokoládé az olvasztott csokit takarja? És a 3 szelet csokoládé a 3 táblát?
Előre is köszönöm válaszod
Héra
Szia Héra!
A puhított csokoládé a gőz fölött, vagy mikróban kissé megpuhított, de nem meleg csokoládét jelenti.
Az egy tábla csokiból 3 szelet szükséges.
Megjegyzés küldése