2007. november 27., kedd

Citromtorta


Citromtorta

Hozzávalók:

16 dkg darás liszt
16 dkg porcukor
4 tojás
1 citrom leve
5 dkg csokoládé tortadara

Krém:

15 dkg porcukor
15 dkg vaj / margarin
15 dkg hámozott, darált mandula
4 tojás sárgája
0.5 l tej
1 csomag vanília cukor

Bevonáshoz: 3 dl habtejszín

Elkészítés:

A tojásfehérjéket felverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromlevet, a tojások sárgáit, és a szitált lisztet, jól eldolgozzuk, s a végén adjuk hozzá a tortadarát.

Vajjal kikent, morzsával megszórt tortaformába öntjük, s előmelegített sütőben, mérsékelt lángon kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

Rácson hűtjük ki.

A krémhez a tejet a vanília cukorral és a tojássárgákkal gőz fölött, állandó keveréssel felfőzzük, s kihűtjük.

A vajat habosra kavarjuk a cukorral, a mandulával, és elegyítjük a tejes krémmel.

A tortalapot kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük.

Az oldalát, tetejét tejszínhabbal vonjuk be, citromszeletekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: