2007. november 27., kedd

Citromtorta 2.


Citromtorta 2.


Hozzávalók:


Piskótalap:

10 tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor


Krém:

2 csomag vaníliás puding
1 liter tej
50 dkg margarin
4 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés:


A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habbá verjük.

Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit, majd a sütőporos, szitált lisztet is.

Kikent, kerek tortaformában, előmelegített sütőben, közepes hőfokon kisütjük.

Rácson kihűtjük.


A krémhez felfőzzük a pudingot, a végén adjuk hozzá a vaníliás cukrot.

Kevergetve hűtjük ki.

A margarint habosra kavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a pudingot, a citrom levét, reszelt héját, és az egészet jól kikeverjük.

A piskótát 4 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalaira és a tetejére is jusson.

Citromhéjcsíkokkal díszítjük.


4 megjegyzés:

Panna írta...

Szia! Biztos hogy 50 deka margarin kell?nem sok az?
Köszi
Anna

mariam írta...

Jó régi recept, már nem emlékszem, honnan származik, de biztos ennyi kell bele. Ha 2 rétegben lesz megtöltve és még a bevonásra is kell, ahhoz már mennyiség kell.
Ettől eltekintve lehet variálni a tölteléken kedvedre, nem szentírás, hogy ennyit kell beletenni.

Panna írta...

Szia!

Végül másfél kocka margarint raktam bele, nehogy túl vajas legyen, de kibirta volna a kettőt is tényleg!! Finom lett, jó a recept!!! :)

mariam írta...

Szia Anna!
örülök, hogy jól sikerült így is!
Később jöttem rá, hogy rosszul írtam, mert 3 rétegben kell tölteni + a bevonásra kell, és emiatt kell sok krém hozzá.
Kellemes ünnepeket kívánok!:-)