
Citromtorta 2.
Hozzávalók:
Piskótalap:
10 tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Krém:
2 csomag vaníliás puding
1 liter tej
50 dkg margarin
4 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habbá verjük.
Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit, majd a sütőporos, szitált lisztet is.
Kikent, kerek tortaformában, előmelegített sütőben, közepes hőfokon kisütjük.
Rácson kihűtjük.
A krémhez felfőzzük a pudingot, a végén adjuk hozzá a vaníliás cukrot.
Kevergetve hűtjük ki.
A margarint habosra kavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a pudingot, a citrom levét, reszelt héját, és az egészet jól kikeverjük.
A piskótát 4 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalaira és a tetejére is jusson.
Citromhéjcsíkokkal díszítjük.
4 megjegyzés:
Szia! Biztos hogy 50 deka margarin kell?nem sok az?
Köszi
Anna
Jó régi recept, már nem emlékszem, honnan származik, de biztos ennyi kell bele. Ha 2 rétegben lesz megtöltve és még a bevonásra is kell, ahhoz már mennyiség kell.
Ettől eltekintve lehet variálni a tölteléken kedvedre, nem szentírás, hogy ennyit kell beletenni.
Szia!
Végül másfél kocka margarint raktam bele, nehogy túl vajas legyen, de kibirta volna a kettőt is tényleg!! Finom lett, jó a recept!!! :)
Szia Anna!
örülök, hogy jól sikerült így is!
Később jöttem rá, hogy rosszul írtam, mert 3 rétegben kell tölteni + a bevonásra kell, és emiatt kell sok krém hozzá.
Kellemes ünnepeket kívánok!:-)
Megjegyzés küldése