2007. november 29., csütörtök

Cirtomtorta 3.

Citromtorta 3.

Hozzávalók:


22 dkg liszt
30 dkg cukor
7 tojás
1/2 csomag sütőpor
reszelt citromhéj

Krém:

3 dl tej
3 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 citrom leve

Citrommáz:

20 dkg porcukor
1 tojás fehérje
1 citrom leve

Elkészítés:

A cukrot annyi vízzel, hogy befedje, sűrű sziruppá főzzük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, miközben lassacskán belecsorgatjuk a forró szirupot, majd egyenként elkeverjük a tojások sárgáival. Ezután dolgozzuk bele a sütőporral elkevert, szitált lisztet, és a citromhéjat.

Kikent, lisztezett tortaformában, előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon sütjük.

A tésztát rácson hűtjük ki.

A krémhez a lisztet, és a cukor felét elkavarjuk a tejjel, kevergetve sűrűre főzzük, majd lehűtjük.

A vajat a maradék cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a citromlevet, s elegyítjük az előbbi lisztes krémmel.

A tortalapot 3 lapra vágjuk, megtöltjük, s mázzal vonjuk be.

A citromos mázhoz a porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével kikeverjük, míg besűrűsödik.

Akár tejszínhabbal is bevonható a máz helyett, és citromszeletekkel díszíthető, kinek ízlése szerint.

Nincsenek megjegyzések: