2007. november 29., csütörtök

Ananásztorta

Ananásztorta

Hozzávalók:

1 db 6 tojásos piskóta tortalap


Töltelék:

1 doboz ananászbefőtt /egész karikákkal
1 tábla durvára reszelt étcsokoládé (almareszelővel reszelt)
0,5 dl rum
1 csomag hidegen készíthető, vaníliás pudingpor
5 dl tej
10 dkg cukor

Elkészítés:

Az ananászból félreteszünk a díszítéshez, a többit kisebb darabokra vagdossuk.
A pudingot elkészítjük a tejjel az előírás szerint, (keveset félreteszünk a tetejének bevonására) s belekeverjük az ananászdarabokat.

A tortalapot 3 lapra szeljük. A lapokat meglocsoljuk egy kis rummal és az ananász levével, majd erre jön a pudingos krém, amit megszórunk a csokireszelékkel.

A torta tetejét megkenjük a félretett vanília krémmel, kirakjuk ananászkarikákkal.

Díszíthetjük tejszínhabbal is, egy kis csokival, úgy még dekoratívabb lesz.

Nincsenek megjegyzések: